Klímaszerelés

Uralja otthona hőmérsékletét

Klímaszerelés

  • Klímaberendezések értékesítése

  • Konzultáció és beszerelés

  • Tisztítás és karbantartás

  • Meghibásodott eszközök javítása

Fűtés klímával

A mai korszerű inverteres klímaberendezésekkel rendkívül jó hatásfokú fűtési rendszert kapunk. A köztudatban tévhitként kering, hogy klímával való fűtés, szimplán elektromos fűtésként valósul meg. Ezzel ellentétben a hőszivattyú elvén működik (mivel a klímaberendezés valójában egy levegő-levegő hőszivattyú). Az-az az elektromos energia csupán az eszközt működtető elektromos berendezések működéséhez szükséges. Így érhetjük el, hogy kis energia befektetéssel nagy mennyiségű hőenergiát kapjunk. Ennek meghatározására van egy SCOP szám, ami megmutatja, hogy 1 kW-nyi villamos energiából, hány kW fűtési energiát állít elő a berendezés. Ez a szám valamivel 4 felett van a piacon jelenleg forgalomban lévő gépeknél, szemben például egy sima elektromos hősugárzóval szemben, ahol ez a szám 1 az 1-hez. További előnye a klímával való fűtésnek, hogy kedvezményes tarifa igényelhető hozzá az áramszolgáltatótól, így fűtési időszakban kedvezményes áron vételezhetünk energiát.

Élvezze otthona melegét klíma segítségével

A fűtésre alkalmas klímaberendezések az úgynevezett fűtésre optimalizált, ill. a téliesített berendezések.  Ezek a gépek alacsonyabb külső hőmérséklet mellett is képesek rendkívül jó hatásfokkal dolgozni. Az akár -25C-fokos kinti hidegben is kellemes meleget állít elő otthonukban A még jobb hatásfok érdekében ezeket a gépeket tálcafűtéssel, valamint karterfűtéssel látják el. A tálcafűtés megakadályozza, hogy vastag jégpáncél képződjön a kültéri egységünkön, ami által csökkenne a teljesítmény. A karterfűtés az olaj előmelegítésére szolgál, mielőtt a berendezés elindulna, ezzel is kímélve a kompresszort az esetleges hibáktól.

Klímaberendezések értékesítése

Az előzetes konzultációt követően közösen megkeressük az önnek leginkább megfelelő berendezést, a kiszemelt termék, annak beszerzésében is segítséget nyújtunk. Több neves gyártó gépeit forgalmazzuk, így széles termékpaletta közül tudja kiválasztani az önnek tetsző eszközt.

Milyen típusú klímára van szükségem?

Ez nagyban függ a felhasználás módjától. Az alap készülékek alkalmasak otthona hőmérsékletét a nyári melegben kellemessé tenni, azonban ha fűtésre is használja, akkor már egy olyan berendezést javasolt választania, ami a téli hidegben akár -25 °C fokos külső hőmérsékletig is gondoskodik otthona kellemes melegéről. Ezeken kívül számtalan extra funkciót is számításba lehet venni: WI-FI modul, a távvezérlés érdekében, automatikus oldalirányú légterelés, 8 °C-os temperálás, iFeel funkció, öntisztító funkció és így tovább.

Mekkora teljesítményű klímára van szükségem?

A szükségletek kielégítésére alkalmas készülék kiválasztásához első lépésként a 100W/m–es számítási elvet alkalmazzuk. Általánosságban egy 2,5 kW teljesítményű gép elégséges lehet 25 m2 alapterületig, míg egy 3,5 kW-os gép már 35-40 m2-es helyiségekre is alkalmas. Mindazonáltal sok egyéb tényező is szerepet játszik a megfelelő méretű berendezés kiválasztásában,  többek között, hogy milyen a hűteni kívánt helyiség tájolása, a szigetelése, a helyiségben lévő nyílászárók állapota, vagy hogy, mekkora hőmérsékletet szeretnénk a nagy melegben elérni. A megfelelő méret kiválasztása azért fontos, mert egy alul méretezett klíma gazdaságtalanul hűti le a teret, még a túlméretezett esetén felesleges többletkiadással jár berendezés megvétele.

Telepítés

A személyes felmérés során közösen megvizsgáljuk, hogy az épületen belül hova a legcélszerűbb a berendezés elhelyezése, melynél a kültéri egység felszerelését is figyelembe kell venni. Amennyiben nagyobb a távolság a beltéri és kültéri egység között, akkor műanyag dekorcsatornában történik a gázcsövek, elektromos kábelek, kondenzvíz cső elvezetése. Amennyiben megvan az ideális hely, valamint a kiválasztott berendezés, egy közös időpont egyeztetés után már telepíthetjük is.

Klímaberendezés

Nagy kosszal jár?

Cseppet sem. Minden olyan munkafolyamatnál porszívót használunk, ami porral jár, illetve, minden munka befejeztével eltakarítjuk az esetleges hulladékot. Távozáskor olyan állapotban hagyjuk el a területet, ahogy érkeztünk.

Előcsövezés

Amennyiben építkezik, felújít vagy átalakít, lehetőség van a klímákhoz tartozó gázcsöveket, villamos anyagokat, kondenzvíz csövet véséssel a falban eltüntetni. Így lehetőség van rá, hogy nagyobb távolságra helyezzük el egymástól a beltéri, illetve kültéri egységet, anélkül hogy az esztétikailag zavaró lenne.

Karbantartás

Vállaljuk klíma berendezések időszakos karbantartását, mellyel meghosszabbítjuk berendezése élettartamát, valamint védjük önt és környezetét az esetleges megbetegedések elkerülése végett.  A karbantartás során vegyszeresen fertőtlenítjük a beltéri egységet, meggátolva ezzel a gombák, baktériumok elszaporodását. Ellenőrizzük a kültéri egységet, valamint ellenőrizzük, hogy a kondenzvíz megfelelően távozik e a rendszerből.

Szervizelés

Nem hűt? Nem fűt? Esetleg el sem indul? Nem probléma! Vállaljuk a régebbi on/off rendszerű gépektől, egészen az új inverteres klíma berendezések szervizelését.